Az ázsiai kultúrák, népek, országok magazinja a Civilradio.net-en

Orient Expressz

Orient Expressz #29: Milyen az a tehén-púdzsá? – Aklan Anna

2019. március 22. - Orient Expressz

India fantasztikusan színes és összetett világa sokakat vonz, de milyenek az indiai hétköznapok és milyen ez az ország egy kutató szemével? Az Orient Expressz vendége Aklan Anna, az ELTE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója, aki 2018-ban szerzett doktori fokozatot a Közép-Európai Egyetemen. Kutatásait elsősorban Dél-Indiában, azon belül is Pondicherryben végezte, ahol kétszer is járt, először családdal együtt, másodszor pedig egyedül. Mai beszélgetésünk témája Aklan Anna indiai kutatómunkája, és annak egyik kiemelt tárgya, az Advaita Védanta mozgalom.

A keverőpult, amin a Civil Rádió adásai készülnek, elmúlt 15 esztendős. Annak érdekében, hogy műsoraink továbbra is eljussanak Önhöz, a keverőpultot le kell cserélnünk, ezért adománygyűjtő kampányt indítottunk. Kérjük, Ön is nyújtson segítséget! További információkért látogasson el a www.civilradio.hu weboldalra, Facebook oldalunkra vagy közvetlenül az adománygyűjtő oldalra. Köszönjük!

Hogy lesz valaki egy tehén-púdzsá főszereplője? Beszél itt valaki szanszkritul? Mi az az apanyelv? Lehet-e egy kaszton kívüli külföldfi az Advaita Védanta követője? S mi az élet értelme?

Elhangzott a Civil Rádió FM98.00-on 2019. március 19-én.

A riporterek Günsberger Dóra és Szakáli Máté. 

Feliratkozás: Acast | Blubrry | Google Podcasts | iTunesPlayer.fm | PodbeanSoundcloud | Spotify | StitcherRSS

Orient Expressz, az ázsiai kultúrák, népek, országok magazinja a Civil Rádióban. Adás: keddenként 20:00–21:00 között, ismétlés szombaton 17:00-kor. (Fogható Budapesten és környékén az FM 98.00-on, illetve az interneten a rádió honlapján.) A korábbi epizódok meghallgathatók a Soundcloudon, illetve a fent felsorolt podcast alkalmazásokban.

A műsorban elhangzó zeneszámok:

- Wan Xiaoli万晓利: Huli 狐狸 - www.youtube.com/watch?v=7uO-0BTkWyg 

- Mersal - Aalaporan Thamizhan - https://www.youtube.com/watch?v=xsbLtHql4g8&fbclid=IwAR1zM73jlYrMz3RW1WyBWzdCyFDg56VLbZ0tTzBeGfnBYJtZQc9cXqDKPTg

- Gayatri Mantra - https://www.youtube.com/watch?v=6Kb0q9J8lPA

- Arunachala Pradakshina - Giri Valam - Tiruvannamalai - Ramana Maharshi
https://www.youtube.com/watch?v=V6U_EJd-EwQ&fbclid=IwAR2Hxs7r2bM1Vjk7ka3XHg_0ZAc7G63ADOx-FBM5KPOSOmBNL43Urtt17CA

 

A bejegyzés trackback címe:

https://expresszorient.blog.hu/api/trackback/id/tr9814702520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása