Az ázsiai kultúrák, népek, országok magazinja a Civilradio.net-en

Orient Expressz

Orient Expressz #128: Létezik-e a kínai internetes buborék? - Simay Attila Endre

2021. július 02. - Orient Expressz

Melyek a főbb szolgáltatói trendek és fogyasztási szokások a kínai lakossági interneten? Mennyire fejlett a kínai internetökoszisztéma? Mi a különbség a városi, illetve a vidéki internet és internetes gazdaság között?

Feliratkozás: Acast | Blubrry | Google Podcasts | iTunes | Player.fm | Podbean | Soundcloud | Spotify | Stitcher | RSS | YouTube

A hivatalos adatok szerint 2020. év végén Kína 989 millió internet-felhasználóval rendelkezett, és ha a növekedés ütemét is figyelembe vesszük, bizton állíthatjuk, hogy mára már az egymilliárd főt is átlépte ez a szám.

Ennek megfelelően a kínai internetes gazdaság nem csak országos szinten vált alapvetően meghatározóvá, hiszen bevétele egyes becslések szerint 2021-ben meghaladhatja a 7000 milliárd jüant is.

A bővülés üteme a gazdasági, infrastrukturális körülmények, a hatósági szabályozása változása miatt talán csökkenni fog, de ennek ellenére vitathatatlan, hogy mára a kínai IT szektor, az internetes gazdaság, a kínai internetes cégek világszinten is meghatározóvá váltak. Érzékletes példa erre, hogy a 2021 nyarán futó foci EB legnagyobb sponzorai között olyan vállalatokat találunk, mint az Alipay, vagy a TikTok, akiknek reklámjaival nap mint nap találkozhatnak a szurkolók.

Az adás vendége Dr. Simay Attila Endre, a Budapesti Corvinus Egyetem, Marketing Intézetének adjunktusa.

Az Orient Expressz adásainak elkészültét a Magyar Nemzeti Bank támogatja.
Riporterek: Szilágyi Zsolt és Szivák Júlia
Elhangzott a Civilradio.neten 2021. 06. 29-én.

Az adásban elhangzó zeneszámok:
The Bamboo Radicals: Édeskrumpli – youtu.be/oE5OZKBKjvA
Lexie Liu 刘柏辛 : Manta - https://youtu.be/4fvUnPl5_BA
VAVA: My New Swag (我的新衣) featuring Ty. & Nina Wang (王倩倩) - https://youtu.be/aknkofx2bHg
Ugly Z / D.Ark: 够 - https://youtu.be/v1oX-VZb6Zc
Higher Brothers x Famous Dex: Made In China - https://youtu.be/rILKm-DC06A

logok_jo.png

A bejegyzés trackback címe:

https://expresszorient.blog.hu/api/trackback/id/tr1116607944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása