Az ázsiai kultúrák, népek, országok magazinja a Civilradio.net-en

Orient Expressz

Orient Expressz #61: Mi ez a tánc fiatalok, talán bharatanátjam? – Somi Panni

2019. november 01. - Orient Expressz

Kik a dél-indiai balerinák? Táncolnak-e az indiai muszlimok? Hogy kerül a tánctanár a gerendára? És egyáltalán, mi az a bharatanátjam? 

Feliratkozás: Acast | Blubrry | Google Podcasts | iTunesPlayer.fm | PodbeanSoundcloud | Spotify | StitcherRSS

Egy magyar, egy amerikai, egy orosz és egy észak-indiai elmennek Dél-Indiába táncot tanulni, mi az? A Kaláksétra Művészeti Egyetem, ahol Somi Panni a magyarok közül elsőként sajátította el a klasszikus bharatanátjam táncot. Az 1990-es évek óta Magyarországon is fellép és oktatja ezt a műfajt, s 1997 óta már a Sivasakti Kalánanda táncszínházat is vezeti. Ebben az epizódban szó esik királyokról és tündérekről, spicc-cipőkről és biciklikről, valamint istennőkről és prostituáltakról egyaránt.

A riporterek Szivák Júlia és Salát Gergely.

Elhangzott a Civil Rádióban 2019. október 29-én.

Orient Expressz, az ázsiai kultúrák, népek, országok magazinja a Civil Rádióban. Adás: keddenként 20:00–21:00 között, ismétlés szombaton 17:00-kor. (Fogható Budapesten és környékén az FM 98.00-on, illetve az interneten a rádió honlapján.) A korábbi epizódok meghallgathatók a Soundcloudon, illetve a fent felsorolt podcast alkalmazásokban.

Az adás főcímzenéje:

Wan Xiaoli万晓利: Huli 狐狸 – www.youtube.com/watch?v=7uO-0BTkWyg

Az adásban elhangzott egyéb zeneszámok klasszikus karnátikus kompozíciók, illetve Lerch István zeneszerző munkái. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://expresszorient.blog.hu/api/trackback/id/tr2215275580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása