Az ázsiai kultúrák, népek, országok magazinja a Civilradio.net-en

Orient Expressz

Orient Expressz #7: Fogyasztanak-e kutyahúst és pálinkát a sibék? - Sárközi Ildikó Gyöngyvér

2018. október 20. - Orient Expressz

Hogy kerül valaki Xinjiangba? Kik azok a sibék, és esznek-e kutyahúst? Milyen ma a biztonsági helyzet az ujgurok földjén? Mit tudunk a magyar-sibe rokonságról? Miért pont az Ötödik falu? Mit mond egy szőke kulturális antropológus a kikérdezőtiszteknek? Miért épül ősi város ott, ahol sose volt semmi? Milyen érzés sibe diákokat tanítani kínaiul?

Az Orient Expressz vendége Sárközi Ildikó Gyöngyvér kulturális antropológus, az MTA BTK Néprajztudományi Intézet tudományos munkatársa, aki összesen több mint három évet élt egy kis kínai kisebbség, a sibék között.

A riporterek Szilágyi Zsolt és Salát Gergely.

Elhangzott a Civil Rádió FM98-on 2018. október 16-án. 

Feliratkozás: Acast | Blubrry | Google PodcastsPlayer.fm | PodbeanSoundcloud | StitcherRSS

Orient Expressz, az ázsiai kultúrák, népek, országok magazinja a Civil Rádióban. Adás: keddenként 20:00–21:00 között, ismétlés szombaton 17:00-kor. (Fogható Budapesten és környékén az FM 98.00-on, illetve az interneten a rádió honlapján.) A korábbi epizódok meghallgathatók a Soundcloudon, illetve a fent felsorolt podcast alkalmazásokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://expresszorient.blog.hu/api/trackback/id/tr5014312755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása