Az ázsiai kultúrák, népek, országok magazinja a Civilradio.net-en

Orient Expressz

Orient Expressz #5: Milyen volt régen az Új Kína? - Józsa Sándor 2/2

2018. október 07. - Orient Expressz

Hogyan nézett ki az 1950-es évek földszintes Pekingje? Milyen volt az egyetemi menza Mao hatalomra kerülése idején? Mit lehetett kezdeni Magyarországon a kínai tudással a nagy ugrás alatt? Miről szólt a kulturális forradalom? Hogyan szerzett információt egy magyar diplomata az 1970-es években? Mit hoztak Kínának a '80-as évek? Milyen visszatérni 60 év után az alma materbe? Kínaiak-e még a kínaiak?

Az Orient Expressz vendége az idén kilencvenéves Józsa Sándor Kína-kutató, az ELTE nyugalmazott docense, aki az 1950-es évek elején a magyar diákok első csoportjával került a frissen megalakult Kínai Népköztársaságba, s egész életében a magyar-kínai kapcsolatok területén dolgozott. Egyetemi éveivel együtt élete során összesen 12 évet élt Pekingben, nagyon különböző történelmi korszakokban, s diákok nemzedékeit ismertette meg Kínával.

A kétrészes beszélgetés második része.

A riporterek Salát Gergely és Gulyás Csenge.

Elhangzott a Civil Rádió FM98-on 2018. október 2-án. 

Feliratkozás: Acast | Blubrry | Google PodcastsPlayer.fm | PodbeanSoundcloud | StitcherRSS

Orient Expressz, az ázsiai kultúrák, népek, országok magazinja a Civil Rádióban. Adás: keddenként 20:00–21:00 között, ismétlés szombaton 17:00-kor. (Fogható Budapesten és környékén az FM 98.00-on, illetve az interneten a rádió honlapján.) A korábbi epizódok meghallgathatók a Soundcloudon, illetve a fent felsorolt podcast alkalmazásokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://expresszorient.blog.hu/api/trackback/id/tr2314286161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása